En kartoffel porre suppe giver god varme

03 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestil dig det lige: Du har været ude at gå en lang tur for at få lidt motion, men det har været så bidende koldt, at det har blæst helt ind under tøjet på dig, og du ligner en yeti, fordi sneen har sat plamager på dig.

Så er der næsten ikke noget bedre end at tænke sig til, at man snart skal indenfor for at have et godt måltid mad, som der venter på en.

Man kan lave det selv, eller man kan sætte andre til at gøre det, så maden er klar, når man ankommer.

Man kan dufte det, allerede fra man går ind ad døren, at den er stensikker på et hit i aften: Middagen står på kartoffel porre suppe!

Normalt er vi meget glade for det kolde bord her i Danmark, men sådan en råkold efterårsdag, hvor vinden piber udenfor, eller man har skovlet sne i timevis udenfor, så er der ikke noget bedre end at komme ind til en varm suppe.

Kartoffel porre suppe

Den kartoffel porre suppe er god på mange måder

Og det smarte er blandt andet, at de fleste mennesker kan spise sådan en suppe, om den er tyk eller tynd, så hvis man har svært ved at tygge ens mad, så er det her en sikker vinder.

Og man kan bare mærke varmen fra suppen brede sig ned i kroppen, som man synker hver skefuld.

Man kan vælge at spise noget brød til, men det er helt op til en selv, hvis man gerne vil skåne tænderne lidt her.

Og så er det også en forholdsvis sund ret alt efter, hvordan man vælger at lave den, og hvis man laver nok af den, så har man også til dagen efter – og så er den heller ikke særligt dyr eller svær at lave.

Der er faktisk ikke særligt meget, som der gør, at man ikke skulle vælge den her ret til tit.

More articles