Guide til at købe en brugt iPhone: Hvad skal du holde øje med?

31 October 2023 Arian Khameneh

editorial

Det er faktisk en rigtig god ide at købe en brugt iPhone. Der er nemlig mange penge at spare, og bestemt ikke gået på kompromis med hensyn til teknologi og kvalitet. Apple opdaterer alle deres modeller i flere år og selv en ældre model kan sagtens følge med en nyere android model. Men, hvor starter man, og hvad skal man være opmærksom på, når man køber en brugt iPhone? Selvom det kan virke overvældende, er et par overvejelser og research alt hvad det kræver at sikkert købe en brugt iPhone.

Kontroller tilstanden

I modsætning til nye iPhones, kommer brugte ofte med et par mindre skrammer. Det er vigtigt at kontrollere, om skrammerne er rent kosmetiske, eller om de kan påvirke enhedens ydeevne. Kontroller den brugte iPhone for fysiske skader, som revner eller buler. En anden vigtig del er at kontrollere batteriets sundhed. Du kan finde denne information i indstillinger under “Batteri”. Hvis sundheden er under 80%, vil du sandsynligvis bemærke en ændring i batteriets levetid.

Check om “Find min iPhone” er deaktiveret

En af de mest afgørende ting at kontrollere, når du køber en brugt iPhone, er om ‘Find min iPhone’ er slået fra. Dette skyldes, at denne funktion er en del af Apples sikkerhedsforanstaltninger for at undgå tyveri af enheder. Hvis den er aktiveret, kan den tidligere ejer spore og låse enheden, hvilket betyder, at du ikke vil kunne bruge den. For at tjekke dette, gå til indstillinger, tryk på dit navn, og derefter på “Find min.”. Sørg for at “Find min iPhone” er slået fra.

brugt iphone

Undgå sortlistede iPhones

I din jagt efter en brugt iPhone, skal du absolut undgå sortlistede enheder. Sortlistede iPhones er oftest enten stjålne eller har en ubetalt regning med et teleselskab. En nem måde at tjekke en iPhones status på er ved at gøre brug af IMEI-nummeret, som kan findes i indstillinger under “generelt” og “om”. Kopier nummeret og indsæt det på en valid IMEI checker hjemmeside. En hurtig Google søgning kan let finde en.

Oprethold sikkerheden ved at købe fra pålidelige websites

At købe en brugt iPhone er en fantastisk måde at spare penge på. Man skal dog huske at opretholde sin sikkerhed ved at handle med pålidelige sælgere. En hjemmeside som Lootbox tilbyder en platform, hvor du kan købe en lang række forskellige brugte iPhones. Der er en række sikkerhedsforanstaltninger og forsikringer på plads for at sikre, at du får en iPhone i en god stand. Besøg https://lootbox.dk/collections/iphone for mere information.

More articles