Ølbrygning har næsten altid fundet sted
Når man forestiller sig sådan noget med ølbrygning, så er det som regel noget, man ser for sig, at små mikrobryggerier eller de større af slagsen beskæftiger sig med.
Men det har også bevæget sig ind i de små hjem, hvor man nu om dage kan få bryggeudstyr, som den helt almindelige jævne person kan få fat i.
Det kan være noget, som man bare laver for sjov, man dyrker sammen med vennerne, eller det er begyndelsen på et spændende eventyr, hvor man vil se, om man kan blive så god til at brygge, at man kan starte ens eget bryggeri.
Selv hvis man ikke kommer så langt, så bliver man måske den i lokalområdet, man går til, når der skal skænkes øl til vejfester og lignende, fordi folket kan lide, hvad man brygger.
Men det er bestemt ikke et nyt fænomen med at brygge øl.
Ølbryggeriet kan spores langt tilbage til vores forfædre
Det er ikke kun i Danmark, at vi har brygget øl i mange år, for det har foregået verden over, lige fra man fandt ud af, at der var en gæringsproces, som der kunne gøre os lidt omtåget i hovedet.
Selvfølgelig havde man ikke det samme udstyr, som man har nu om dagen, og øllet var ikke lige så rent og smagte så godt, som man kan få det nu om dage.
Men hvis du tror, at øl var forbeholdt dem, der havde penge på lommen, så tager du virkelig fejl.
For du skal tænke på, at dengang var drikkevand slet ikke så drikkebart, som det er nu.
Derfor var det faktisk mere sikkert at drikke øl, som man bryggede i stride strømme – det var bare ikke så stærkt, som man brygger det nu om dage.
Selv små børn fik øl at drikke.
Det kan man lige tænke lidt over.