Sådan sikrer du dig, at du ikke har købt katten i sækken

25 October 2020 Lotte Hindsberg

editorial

At købe en bolig er som regel en af de største økonomiske handler et menneske gør i sit liv og det kan koste dyrt personligt og økonomisk, hvis der går noget forkert. Derfor er det også vigtigt at have en boligadvokat med, som kan råde og vejlede jer i alle købets faser.

Ejendomsmægleren er ansat af sælger til at sælge boligen til den højst mulige pris og vil derfor fremhæve de positive sider og ikke de mindre positive. Det er her at din eboligadvokat kan råde og vejlede dig. Han ved hvilke spørgsmå der skal stilles, når der er berigtigelse af boligen. Der skal ikke mange fejl til der koster, før advokaten har tjent sin løn hjem, måske endda adskillige gange.

Forhandling med sælger

Et andet område hvor du med fordel kan tage din boligadvokat med, er når der skal forhandles pris og andre betingelser i forbindelsen med overtagelse af boligen. Han er en erfaren forhandler og han er ansat til at forhandle den bedst mulig handel til din fordel.

Har du valgt selv at stå for forhandlingen med sælger, bør du sikre dig ved at få et forbehold sat ind i købskontrakten og sikre dig at jeres aftale kun er gyldig, såfremt din advokat har godkendt den.

Tinglysning af skødet

Når handlen er gennemført skal der udfærdiges et skøde. Det skøde skal tinglyses, før boligen endelig er jeres. Indtil da er det muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det har ingen betydning at i allerede har overtaget boligen og er flyttet ind. Tinglysningen foregår i dag digitalt og der underskrives med NemId. Både sælger og køber skal underskrive.

Danmark var verdens første land der startede med digital tinglysning. Det er køber der betaler for tinglysningen. Der betales et fast gebyr, samtidig med en promille af købsprisen.

More articles