holistiskinstitut.dk

– Få det seneste nye fra lokale virksomheder

Væggelus og deres bid

Væggelus er små, ovale, brunlige insekter, der lever af dyr eller menneskers blod. Voksne væggelus har flade kroppe på størrelse med et lille sesamfrø. Efter fodring bliver deres kroppe dog en rødlig farve.

Væggelus flyver ikke, men de kan bevæge sig hurtigt over gulve, vægge og lofter. Hun-Væggelus kan muligvis lægge hundredvis af æg, som hver er på størrelse med et støvfnug.

Umodne væggelus, kaldet nymfer, udskifter deres skind fem gange inden de når modenhed og har brug et måltid af blod før hver udgydelse. Under de rigtige forhold kan de udvikle sig fuldt ud på under en måned og væggelus producere tre eller flere generationer om året.

Selvom de er generende, menes de ikke at overføre sygdomme.

Hvor gemmer væggelus sig
Væggelus kan komme ind i dit hjem gennem bagage, tøj, brugte senge, sofaer og andre genstande. Deres flade kroppe gør det muligt for dem at passe ind i små rum omkring bredden af ​​et kreditkort. Væggelus har ikke rede som myrer eller bier, men har en tendens til at leve i grupper på gemte pladser. Deres oprindelige skjulepladser er typisk i madrasser, fjedre, sengelister og hovedgærde, hvor de har let adgang til at bide i dig om natten.

Over tid kan de dog sprede sig ud af soveværelset og bevæge sig ind i enhver spalte eller beskyttet placering. De kan også sprede sig til lokaler eller andre boliger i nærheden.

Fordi væggelus udelukkende lever af blod, er det væggelus ikke ensbetydende med at man har et beskidt hjem. Det er lige så sandsynligt, at du finder dem i pletfri huse og hotelværelser som i beskidte boliger.

Når Væggelus bider
Væggelus er hovedsageligt aktive om natten og bider normalt folk, mens de sover. Det gør de ved at gennembore huden og trække blod gennem en langstrakt næb. De spiser i alt fra tre til 10 minutter og krybe herefter ubemærket væk.

Væggelus bid
De fleste væggelusbid er smertefri, men begynder senere at klø. I modsætning til et loppebid, der hovedsageligt er omkring anklerne, er Væggelusbid på ethvert hudområde, der udsættes under søvn.

Hvis man ikke er klar over, at man har et væggelusbid, kan det være at man i starten tror at man er blevet angrebet af en meget hidsig myg, da biddene ligner myggestik.

Har du fået væggelus i Hvidovre, skal du have dem fjernet så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *