holistiskinstitut.dk

– Få det seneste nye fra lokale virksomheder

Hvad betyder abstinenser i forhold til alkoholbehandling?

Hvad betyder abstinenser i forhold til alkoholbehandling?

I forbindelse med beskrivelsen af især alkoholbehandling har du måske stødt på udtrykket “abstinenser”, hvilket for den sags skyld også er noget, som knytter sig til andre former for misbrug, men i denne kontekst vil vi nærmere specifikt koncentrere os og forklare, hvordan det udmønter sig i forbindelse med et misbrug af alkohol.

Desværre er udtrykket med abstinenser gået hen og blevet et ord, vi slynger omkring os, som havde det ikke så stor betydning, som det rent faktisk har for den ramte person.

Nogle gange lægger man ikke mærke til det, og det sker da også mest i kortere perioder, når man er midt i et alkoholmisbrug.

Men vi skal love dig for at sige, at hvis du først har besluttet dig for at droppe at drikke, så melder abstinenserne sig, og så kan det virkelig grelt at skulle overbevise sig selv og blive overbevidst af andre om, at det er det rigtige, man gør – hvilket også tit er grunden til, at mange mennesker falder tilbage i deres misbrug kort tid efter en indlæggelse for alkoholbehandling.

Kort fortalt handler abstinenser om, at kroppen vænner sig så kraftigt til noget, som den så til sidst bliver overbevist om, at den ikke kan klare sig uden.

Den slags kan sådan set også være sådan noget som motion eller en bestemt type mad, men man ser det specielt i forbindelse med misbrug af alkohol og stoffer.

Kroppen bliver tilvænnet i sådan en hård grad til at få alkohol, at når den går i længere tid uden alkohol, så udmønter det sig som fysiske nedture, svedeture og noget nær sygdom. 

Derfor bliver psyken aktiveret til at gå hårdt ind på at finde alkohol, og det gør den også med det samme, når den er midt i et misbrug.

Hvor længe abstinenserne varer, når man vælger at lade sig behandle for et alkoholmisbrug, afhænger af, hvor hårdt ramt den enkelte er.

Men det er vigtigt at huske på, at det skam nok skal gå ovre, så man kan leve et sundt liv igen.