Spar på energien og pengene – ikke på varmen – med en moderne varmepumpe

24 November 2021 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du ønsker at give din og din families bolig en grønnere profil samtidig med at I sparer store summer på opvarmning af boligen bør du lade dit gamle fyr eller dine uddaterede elovne erstatte af en varmepumpe.

En varmepumpe er nemlig langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi og vil derfor kunne spare dig for mange penge. Med en varmepumpe skærer du ned på dit energi forbrug uden at skulle skrue ned for varmen – til glæde for familien og vores fælles grønne jord.

Hvilken slags varmepumpe er mest velegnet til min bolig?

Når du står for at skulle vælge varmepumpe til dit hus bør du først og fremmest tage udgangspunkt i husets eksisterende varmekilde. Hvis du i forvejen varmer dit hus op ved hjælp af vandradiatorer, og får såvel brugsvand som cirkulationsvand opvarmet af et olie, pille eller gas fyr, er det oplagt at vælge en luft til vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe er her i 2021 den mest økonomiske og klima venlige erstatning for et gammelt fyr. Og en luft til vand varmepumpe med samme kapacitet som fyret kan varme samme mængde vand op for en brøkdel af prisen.

image

En luft til luft varmepumpe kan være relevant for dig som varmer boligen op ved hjælp af dyre elektriske radiatorer. Med en luft til luft varmepumpe får du langt mere effektiv opvarmning af boligen, og får samtidig renset luften gennem filtre indbygget i varmepumpen. Og om sommeren kan du vende din luft til luft varmepumpe så den bliver til et air condition anlæg.

Hvordan vælger jeg den rette luft til vand varmepumpe?

Hvis valget er faldet på en luft til vand varmepumpe bør du finde en model som kan matche din husstands forbrug. Du kan få hjælp til valg af den rette varmepumpe hos Amalo – læs mere på Amalo.dk.

More articles