holistiskinstitut.dk

– Få det seneste nye fra lokale virksomheder

Tjek dine kloakker for rotter

Er du hus- eller sommerhusejer, har du pligt til at undersøge og vedligeholde den del af kloakken, der ligger på din matrikel, samt sikre at du ikke har rotter. Hvis der begynder at lugte af kloak på din grund, er der stor sandsynlighed for at der er kommet et hul et sted på din del af kloakken.

Det er en ren invitation til en boligløs rottefamilie og det er derfor vigtigt at du får undersøgt kloakken af en autoriseret kloakmester. Viser det sig at der er flyttet en rottefamilie ind, skal du kontakte din kommune som sender en rottebekæmper ud. Det er gratis at ringe til kommunen og få en rottebekæmper ud. Du betaler for den service via din skat. Det kan f.eks. være rottebekæmpelse i Faxe.

Få sat filter på din kloak

Hvis du har en autoriseret kloakmester ude er det en god ide at få sat et filter op på rørene der føres op til huset. Det vil forhindre at du får rotter ind i huset via dine rør. Udover den ren sundhedsmæssige del, er der også en reel fare for brænd, hvis du har rotter inde i huset. De kan bide dine ledninger over og dermed øges risikoen for at der sker brand. 

I det hele taget er det en god ide at gennemgå hele dit hus og grund og rottesikre det. Ikke at du dermed er sikker på at du ikke får rotter, men du gør det langt mindre attraktiv for rotterne at flytte ind på din grund. 

Sæt granitplader ned i jorden så rotterne ikke kan komme ind under huset. Granitpladerne skal mindst 50 cm ned i jorden. Derudover skal du sikre der ikke er huller og andre muligheder for at rotterne kan trænge ind i dit hus. Er rotte kan komme ind via det mindste hul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *