holistiskinstitut.dk

– Få det seneste nye fra lokale virksomheder

Kom ud af din afhængighed med et forløb med alkoholbehandling

Kom ud af din afhængighed med et forløb med alkoholbehandling

Stofmisbrug og alkoholisme er reelle problemer for en stor del af befolkningen i dagens Danmark. Det er måske ikke det hårde stofmisbrug og den synlige alkoholisme, som vi ser den på gader og stræder, som er det største problem i de danske familier – men man kan sagtens være alkoholiker eller stofmisbruger samtidig med at man måske tilhører en høj social eller økonomisk status, eller har en lang uddannelse.

Afhængighed og misbrug kender ikke forskel på klasse, alder, hudfarve eller køn – og derfor finder vi lige så mange alkoholikere i de dyre rigmandsvillaer som på værtshusene i de fattige kvarterer. Og man behøver ikke at være stiknarkoman for at kunne betegnes som stofmisbruger. Et rekordhøjt antal danskere er i dag afhængige af smertestillende, søvninducerende, angstdæmpende eller anden form for syntetisk fremstillet receptpligtig medicin, som i lige så høj grad kan misbruges, og som afstedkommer mange af de samme følgevirkninger som eksempelvis heroin eller kokain.

Hvordan kan jeg slippe afhængigheden af medicin eller alkohol?

Har du udviklet et usundt forbrug af eksempelvis opioider eller anden form for smertestillende medicin? Kan du ikke finde ro eller hvile uden en dosis piller – eller har alkoholen overtaget rollen som trøstende element i dine stille stunder? Så er det på tide at søge hjælp, inden misbruget udvikler sig i en retning, hvor du ikke længere selv har mulighed for at tage kontrol. På et misbrugscenter vil du kunne få hjælp til tilrettelæggelse af et forløb, som indeholder såvel afgiftning eller afrusning som behandling af din afhængighed.

Du vil i løbet af et ophold på et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien – få de redskaber, som skal til for at bygge din tilværelse op uden alkohol eller medicin som bærende element. Du vil modtage intensiv terapi, baseret på evidens baserede metoder, fra kompetente behandlere med mange års erfaring inden for alkoholbehandling.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk